Pirni kohupiimakook


..Pühapäeviti, ma teen ainult seda, mida armastan ja seekord peale mõnusat spad oli kõige õigem otsus üldse valmistada üks klassikaline kohupiimakook.

Jaanuaris on küpsetamine kuidagi tahaplaanile jäänud. Kaalukauss, mida peale tööd teha on jäänud trenni poole peale, sest ainult 6 nädalat on jäänud maratonini.
Maratonist rääkides, siis käisin eelmisel nädalal jooksueksperdi juures, (kuhu soovitan teil kõigile minna, kes jooksevad) kus filmisime lindi peal minu jooksu praeguste tossudega, paljajalu ja erinevate mudelitega, et teada saada, mis on minu jala jaoks kõige parem valik. Tuligi välja, et praegused airzoom pegasused pole just kõige parem valik. Samuti sain tõestust, et minu pöid ja hüppeliigesed on väga tugeva ülekoormuse all, millest tulenevalt on valud käies ja paistetused.. Seega hetkel üritan oma saali ja jooksu trennid ümbermängida nii, et jalad saaksid vähem koormust. :)

Põhi:

  • 150g võid
  • 3tl suhkrut
  • 1muna
  • 250g täistera kaerajahu

Täidis:
  • 300g vanilje kohupiim (lahja)
  • 200g vanilje kohupiima pastat
  • 200g kreekajogurt
  • 1dl suhkrut
  • 3tl jahu
  • 3muna
  • katteks 2 pirni, kaneeli

Koogivormi läbimõõt 24cm

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sulata või ja sega omavahel jahu, suhkur ning lahti klopitud muna. Vooderda vorm taignaga ja küpseta ahjus ca 10min. 
Täidise saamiseks sega kohupiimad, kreekajogurt, jahu, suhkur ning vispliga lahti löödud munad.
Küpseta ahjus 15 min, lisa viilutatud pirnid ja kaneel. Küpseta veel 20-25 min.

Lase koogil täiesti maha jahtuda ja alles siis serveeri. Nii maitseb kõige paremini :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused