Vana hea kräsupea


Minu üheks lemmikuks on läbiaegade olnud kräsupea ja olgem ausad kes meist ei armastaks vanakooli retsepte..?

Põhi:
3 muna
2dl suhkrut
1tl söögisoodat
200g hapukoort
3dl nisujahu
2spl kakaopulbrit (toor)
200ml kondentspiima

Täidis:
600g hapukoort
1,5dl suhkrut
1suur banaan
2peotäit maasikaid

Glasuur:
1,5dl vahukoort
1sl võid
70g tumedaid shokolaadi nööpe
2sl kuhjaga kakaopulbrit

Kaunistamiseks
300g värskeid maasikaid

Koogivormi läbimõõt 24cm

Kuumuta ahi 200kraadini.
Vahusta omavahel külmad munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor ja kondentspiim. Seejärel sega ühtlaseks massiks. Toimi samamoodi lisatud jahu ja soodaga.
Vala pool kogusest ühte kaussi ja teine koogivormi. Küpseta ahjus ca 20 min. Lase 5minutit jahtuda ja eemalda põhi vormi küljest.
Küpseta teine pool kogusest samaoodi, kuhu on lisatud ka kakao.
Samal ajal kui biskviit küpseb, lõika helepõhi väikesteks ruutudeks. Sega omavahel hapukoor ning suhkur, lisa tükeldatud põhi, banaan ja maasikad.
Jäta tõmbama, kuniks teine koogipõhi valmib.
Kui tume koogipõhi on valmis saanud jäta ta koogivormi. Kata põhi seguga ning jäta ööks tõmbama külmkappi.
Tund enne serveerimist valmista glasuur. Esmalt kuumuta vahukoor. Sega hulka või, hiljem shokolaadinööbid ja kakao. Sega korralikult ja kalla koogile. Lase 10minutit veel glasuuril kylmkapis kylmuda ja kaunista kook maasikatega.

Pane tähele! Ära kuumuta glasuuri liiga kaua! Läheb liiga vedelaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused