Mahlane šokolaadi-banaani tort

Tead seda tunnet, kui Sul on isu "millegi hea" järele? Täpselt seda see kook pakubki - midagi väga head ja rammusat siia argipäeva.
Kooki on lihtne valmistada ja seda saadavad ainult kiidusõnad.

Biskviit:

  • 8spl nisujahu (mina kasutasin täistera kaerajahu)
  • 3tl küpsetuspulbrit
  • 5spl toorkakaod
  • 7 kanamuna
  • 160g suhkrut
  • 170g võid
Kreem:
  • 450g toorjuustu
  • 150ml 35% koort
  • 5spl suhkrut
  • 8spl meelepärast likööri (nt mandli)
  • 3tl vaniljesuhkrut
  • 3 küpset banaani

Kaunistuseks:
  • 150ml 35% koort
  • 200g tumedat shokolaadi
  • banaanilaaste
  • kirsikompotti

Koogivormi läbimõõt 24cm

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Tükelda toasoe või ja vahusta koos suhkruga heledaks vahuks. Lisa munad ja klopi taigen ühtlaseks massiks.
Sega jahu, küpsetuspulber ja kakao omavahel ning sõelu taignale. Sega ettevaatlikult alt-üles liigutustega kuni taigen on ühtlane. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor koos 2spl suhkruga. Lisa toorjuust, liköör ja ülejäänud suhkur. Vahusta kuni saad ühtlase massi.
Lõika biskviit kolmeks kihiks. Määri biskviit kreemiga ja laota peale banaani viilud. Korda sama tegevust järgmise kihiga.
Katteks kuumuta koor auramiseni(ära lase keema!) lisa šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud. Kata tort seguga ning jäta ööks külmkappi tahenema.
Kaunista tort järgmisel päeval meelepäraselt ja naudi!


Retsept on võetud ja kohandatud Pireti koduköögist


Kommentaarid

Populaarsed postitused