kookoseline rabarberi kook
Minu hetke lemmik,
hapu rabarber tasakaalustab ideaalselt rammusat kookost.
Põhi:
- 300ml täistera kaerajahu
- 2spl suhkurt
- 0,5tl soola (himaalaja)
- 100 toasooja võid
- 1 muna
Täidis:
- 80g võid
- 150g suhkrut
- 2tl vanilje suhkurt
- 250g hapukoort või kreekajogurtit (mina kasutasin hapukoort)
- 2 muna
- 150g kookoshelbeid
- 2spl täistera kaerajahu
- Vahele 280g külmutatud rabarbareid
Koogivormi läbimõõt 24cm
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega jahu suhkru ja soolaga. Lisa tükeldatud või, muna ning mätsi tainas ühtlaseks massiks. Pane tainas kilesse ja jäta külmkappi ca 15 min.
Kata küpsetusvorm küpsetuspaberi ja võiga. Vooderda põhi taignaga ja küpseta ahjus 15min.
Raputa rabarbarite peale suhkrut ja lase tõmmata.
Vahusta toasoe või vanilje- ja suhkruga. Lisa kookoshelbed, jahu ning seejärel hapukoor ja munad. Sega ühtlaseks massiks ja kalla peale tükeldatud rabarbaritele.
Küpseta 200 kraadises ahjus 35 min.
Kontrolli koogi küpsust tikuga. Kui tikk tuleb koogist puhtalt välja on kook valmis!
Retsept on pärit nami-namist ja kohandatud oma maitsele.
Kommentaarid
Postita kommentaar