Kerge ja õhuline pohlatort




Muisete kommete kohaselt süüakse jõuluööl 7, 9 või 12 korda, siis on inimesel uuel aastal jõudu, jaksu ja tervist, tema tööd on õnnistatud ja tal pole leivapuudust..

Soovin teile kõigile rahulikku jõuluaega. Loodan, et olete koos oma lähedastega ja naudite seda imelist aega!
Kuna jõulupraed ise on küllaltki rasked, siis valmistasin jõuludeks väga kerge ja siidise konsistentsiga tordi.


Biskviit:


  • 6 muna
  • 5spl täistera kaerajahu
  • 2spl tärklist
  • 1dl suhkrut
Täidis:

  • 150g kreekajogurtit
  • 300g maitsestamata kohupiimatoru
  • 190g kondentspiima
  • 1-2dl pohli
  • 4lehte želantiini
Niisutuseks:

  • 1dl jõhvikamahla (Aura)

  • Põhjale määrimiseks pohlamoosi



Koogivormi läbimõõt 24cm

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Biskviidi valmistamiseks vahusta munavalged. Seejärel lisa suhkur ja vahusta tugevaks massiks (nagu teeksid beseed). Sega juurde munakollased, jahu ning tärklis. Küpseta tainast ahjus ca 20 min.
Kui biskviit on on valmis ära võta teda kohe ahjust välja vaid lase tal avatud ahjus jahtuda sel ajal, kui valmistad täidist.
Täidise saamiseks mikserda omavahel kreekajogurt, kohupiim ja kondentspiim. Umbes 2dl pane kõrvale. Sega sisse pohlad.
Paisuta želantiini ca 5 min. vähese veega.
Seejärel kuumuta vesivannil vedelaks vispliga pidevalt segades, et želantiin tükki ei läheks!
Kalla želantiin rahulikult valades segusse ja mikserda.
Lõika biskviit pooleks ja pane alumine pool tagasi vormi põhja. Niisuta jõhvikamahlaga ja määri peale moosi.
Vala peale täidis ning aseta peale teine biskviidi pool. Niisuta uuesti ja määri peale enne kõrvale pandud täidis.
Kaunista pohlade või muu meelepärasega ja pane külmkappi tarduma.

Naudi järgmisel päeval!






Kommentaarid

Populaarsed postitused