Hapukoorekook mustsõstardega



Täna oli kohe eriliselt suur magusaisu. Kohe nii suur, et ma pidin enda jaoks leidma mingi vabanduse, miks peaks mõne koogi küpsetama. Üldiselt ma siiski üritan hoiduda igapäevaselt mingite küpsiste ja maiustuste sisse ajamisest, aga täna polnud see päev.. :)
.. ja kuna mu armas väike Siisupall jõudis täna paari päevaselt seikluselt koju, oli põhjus leitud - me tähistame Siisu koju jõudmist!
Poodi polnud mul mahti minna seega, kook valmis omaloominguga sellest, mis kodus leidus.


Põhi:


  • 3dl täistera kaerajahu
  • 1dl täistera kaerahelbeid
  • 0,5dl suhkrut
  • 130g võid


Täidis:


  • 250g hapukoort
  • 2 muna
  • 1dl suhkrut
  • 0,5tl vaniljesuhkrut
  • 0,5tl küpsetuspulbrit
  • näputäis himaalaja soola
  • 4spl mandlilikööri
  • 3,5dl mustsõstraid
  • Peale mandlilaaste

Koogivormi läbimõõt 26cm

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega omavahel jahu, kaerahelbed, suhkur ja tükeldatud või. Määri vorm võiga ja kanna tainas vormi märgade kätega. Küpseta ahjus 15 minutit.
Täidise saamiseks klopi toasoojad munad vispliga lahti, lisa tavaline ja vaniljesuhkur, hapukoor, sool ja küpsetuspulber ning sega ühtlaseks massiks. Kalla põhjale, lisa mustsõstrad ja mandlid ning küpseta ahjus 30 minutit.



Kommentaarid

Populaarsed postitused