Apelsini-ricotta kook piparkoogipõhjal
Loomulikult pohladega
Ehtne jõulu hingega kook.
Põhi:
- 150g piparkooke
- 60g võid
Täidis:
- 600g ricotta kohupiima
- 100g hapukoort
- 100g suhkrut
- 3 muna
- 1dl pohli
- 1 spl tärklist
- 1 ampull vaniljeessents
- 1 apelsin
Kate:
- 150g hapukoort
- 50g tuhksuhkrut
Koogivormi läbimõõt 24cm
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Purusta piparkoogid ja sega sula võiga. Suru mass lahtikäivasse küpsetusvormi ja pane hetkeks külmkappi.
Täidise saamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud apelsinikoor, pool apelsini mahla ja essents.
Sega pohlad tärklisega ja lisa samuti täidisesse. Vala saadud täidis küpsetusvormi ja küpseta u. 40 min.
Võta kook ahjust ja jäta veidikeseks jahtuma.
Sega omavahel hapukoor ning tuhksuhkur ja määri ühtlaselt koogile.
Kaunista kooki piparkookide, apelsinide või muu meelepärasega.
Kommentaarid
Postita kommentaar